افرادی که نباید “باقلا” بخورند | تغذیه سالم

آدمایی که نباید "باقلا" بخورند

یه متخصص مریضیای عفونی بایدها و نبایدها در بیماران گرفتار به فاویسم رو توضیح داد.
به نقل از ایسنا،دکتر محمدرضا ناظر اعلام کرد: فاویسم مریضی ارثی خونیه که در اثر مشکل آنزیمی به نام G۶PD ایجاد می شه. این آنزیم ذخایر گلوتاتیون رو در سلولا حفظ می کنه. گلوتاتیون مواد اکسیدان مثل باقلا رو که واسه گلبولای قرمز خطرناکه، خنثی می کنه.
این متخصص مریضیای عفونی با اشاره به اینکه گلوتاتیون از دیواره گلبولای قرمز در برابر اکسیدانا مراقبت می کنه، اضافه کرد: وقتی گلوتاتیون نباشه، گلبولای قرمز در برابر اکسیدانای خاصی مثل باقلا از بین می رن.
ناظر با بیان اینکه ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا به مریضی فاویسم گرفتار هستن، اضافه کرد: در کشور بین ۱۰ تا ۱۴ درصد افراد فاویسم دارن. بیماران فاویسمی به داروهای ضد مالاریا حساس هستن.
ناظر گفت: فاویسمیا به خاطر کمبود آنزیم G۶PD معمولا مالاریا نمی گیرن و انگل این مریضی وارد بدن اونا نمی شه.
این متخصص مریضیای عفونی با تأکید بر اینکه بیماران فاویسمی در حالت عادی طبیعی هستن و هیچ نشونه هایی ندارن، اعلام کرد: این بیماران وقتی که با باقلا یا هر مواد دارای اکسیدانی در تماس باشن، علائم خود رو نشون میدن. بیماران فاویسمی اکثرا آقایون هستن و در بیشتر بانوان خیلی کم اتفاق می افته.
ایشون رنگ پریدگی، زردی، زردی چشم، افزایش ضربان قلب، ادرار تیره، تهوع و استفراغ رو از نشونه هایی که بیماران فاویسمی در تماس با مواد دارای اکسیدان دارن، شمرد و گفت: بی حالی، کاهش سطح هوشیاری، افت فشار خون و در موارد شدیدتر از کارافتادگی کلیه ها از دیگر علائم این بیماریه.
ناظر گفت: در آزمایشگاه و در سطح میکروسکوپی گلبول قرمز این بیماران مثل گلبول قرمز گاز زده شده و با اندازه گیری سطح آنزیم G۶PD در آزمایشگاه مریضی تشخیص داده می شه.
این متخصص مریضیای عفونی بهترین راه واسه پیشگیری از فاویسم رو نبود مصرف باقلا دونست و با بیان اینکه بیماران فاویسمی از مصرف سوسیس و کالباسای شامل باقلا و مواد ترکیبی دارای باقلا دوری کنن، گفت: هم اینکه این بیماران از مصرف استامینوفن، آسپرین، پروفن و داروهای ضد عفونت ادراری دوری کنن؛ چراکه ممکنه به اونا حساس باشن.
ناظر گفت: بیماران فاویسمی به نفتالین بسیار حساسند و باید حشره کشا رو بررسی کنن که نفتالین در اونا نباشه. حتی بیماران فاویسمی ممکنه به نوشابه های الکلی، ویتامین ث و حنا که دارای آنتی اکسیدان هستن، حساس باشه.
ایشون گفت: حتی ممکنه بیماران فاویسمی به داروهای کوتریموکسازول و فنازوپیریدین حساس باشن. پس نیازه به هر دکتر یا داروخونه ای مراجعه کردن این مهم رو به اونا گوشزد کنن.
ناظر اعلام کرد: این بیماران تا حد زیادی مستعد عفونتای نامعلوم مانند عفونتای جور واجور تنفسی هستن. پس باید زیر نظر دکتر متخصص مریضیای عفونی باشن.

منبع :

Author: ماه نشان

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *